Regenboogvlag wappert tijdens Coming Out Day

Maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Als officieel aftrapmoment van de deze dag hees wethouder Piet Vreugdenhil samen met de voorzitter van de Gender & Sexuality Alliance mevrouw Christianne Racké vandaag,

Maandag 11 oktober 2021, de regenboogvlag bij scholengemeenschap ISW Hoogeland. Rondom deze dag zijn er activiteiten waarbij de persoonlijke levensverhalen van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) centraal staan. Als regenbooggemeente vinden we het belangrijk dat Westland een gemeente is waar mensen fijn met elkaar samenleven en niet uitmaakt waar iemand vandaan komt of welk geslacht of seksuele voorkeur/genderidentiteit iemand heeft: ieder mens is uniek en mag er zijn! Daarom roepen we inwoners op elkaar de ruimte te geven en de ander te accepteren zoals die is.

Gemeentehuis kleurrijk verlicht

Op internationale Coming Out Day draait het om de acceptatie van LHBTI’s. Het is goed dat deze dag ons elk jaar daaraan herinnert. Met het hijsen van de regenboogvlag stralen we uit dat we openstaan voor verschillen en dat LHBTI+ mensen welkom zijn in Westland. Ook daarom is dit jaar het gemeentehuis aan de Verdilaan verlicht in de regenboogkleuren. Met verschillende activiteiten zorgen we ervoor dat er meer aandacht komt voor de persoonlijke verhalen van LHBTI’s. Zo is er op 11 oktober 2021 tussen 15.30-17.00 uur een online webinar ‘queersensitief handelen in de Haagse regio’ waarbij extra aandacht is voor LHBTI’s in de hulpverlening en daarbuiten (informatie via www.cochaaglanden.nl).

Iedereen telt mee

Op veel plekken in Westland wapperde dit weekend de regenboogvlag; het gemeentehuis, gemeentekantoor en de gemeentewerven, scholen, (sport)verenigingen en andere organisaties. Ook hadden bedrijven de “Wij steunen LHBTI+” poster achter het raam opgehangen. Daarnaast werd er bij sportverenigingen gespeeld met een regenboogbal of -aanvoerdersband. Daarmee laat onze gemeente zien hoe welkom LHBTI’s zijn. Niet alleen rondom Coming Out Day, maar altijd en overal. Op school, op straat, op het werk, in de sport en in de eigen sociale kring.

Bron Gemeente Westland

Standaard afbeelding
Eric
Artikelen: 40