Open Monumentendag ook in Westland druk bezocht

Afgelopen weekend was er Open monumentendag. Ook in Westland hebben de monumenten weer veel bekijks gehad. 37 Monumenten zijn open gesteld en in totaal kwamen er zo’n 8200 bezoekers. Het drukst bezochte Westlands monument was de Bartholomeuskerk met op beide dagen zo’n 1000 bezoekers.
Een van de monumenten die tijdens de Open Monumentendagen bezocht kon worden.

Andere publiekstrekkers waren molen de Vier Winden en Herckenrath. Leuk was, dat er veel artiesten actief waren, zoals een schilders bij Nederhof en Heilige Geest hofje, een expositie in Machutus en muzikanten en koren op diverse locaties.

De activiteit De Ridders van Voorne bij de Hofboerderij trok 500 bezoekers en bij kinderen was  vooral het ‘toren beklimmen’ populair, o.a. bij de Dom De Lier.

Bij Druivenkwekerij Sonnehoeck was het ook druk na de overhandiging van een gedenksteen voor de druivenmuur aan wethouder Leen Snijders, afgesloten met een optreden van Komfort en Joy die op zondag ook vanuit het Heilige Geesthofje Naaldwijk introkken. In het centrum van Kwintsheul was het druk met de festiviteiten in samenwerking met de harmonie Gregorius en de Oranjevereniging rond de onthulling van de grenspaal door wethouders Ben van der Stee en Piet Vreugendenhil.
Op zondag waren er vijf monumenten open en die trokken bijna 1.600 bezoekers.

Ook de Westlandse musea waren open. Het Westlands Musuem en het Schaatsmuseum deden voor het eerst mee. De Timmerwerf trok veel bezoekers.

Al met al kijkt de organisatie tevreden terug op de Open Monumentendag.

Bron gemeente Westland

Standaard afbeelding
Eric
Artikelen: 40