Onbeperkt 070 prijs uit gaat naar toegankelijke jeu de boules baan.

Vanmiddag is door Voorall de Onbeperkt070-prijs 2020 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking:

Vanmiddag is door Voorall de Onbeperkt070-prijs 2020 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking: de aanleg van een toegankelijke jeu-de-boulesbaan op het Lange Voorhout. De indiener van het idee, Claudia Hendrichs, tevens eigenaresse van lunchroom Greenbean aan het Lange Voorhout, ontving de prijs uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal: een cheque van €7.500 om de baan te realiseren. De tweede prijs van €5.000 ging naar Jantje Beton, die de buitengame Play to move in Den Haag wil uitrollen voor kinderen met en zonder beperking. UP Adaptive Sports ging niet alleen met de eervolle vermelding naar huis, maar ook met de financiële middelen om materiaal voor aangepast skiën en surfen aan te schaffen.

Ondanks de coronacrisis ontving Voorall maar liefst 60 inzendingen voor de beeldvormingsprijs. In verband met de maatregelen rondom het virus kon er afgelopen jaar geen uitreiking en eindevenement plaatsvinden. “Omdat we nu toch graag de winnaars blij wilden maken met dit goede nieuws, hebben we besloten niet langer te wachten”, aldus Kim Hameete van Voorall. “Hopelijk kunnen de drie prijswinnaars dit jaar nog aan de slag met het realiseren van hun idee, we gunnen het immers iedereen om volledig mee te doen in de maatschappij, juist in deze onzekere tijden.” Alle genomineerden zijn terug te vinden op de website www.onbeperkt070.nl. Eind dit jaar zal alsnog een eindevenement plaats vinden, waarbij de genomineerden én winnaars in het zonnetje worden gezet.

Zoals elk jaar beoordeelde een onafhankelijke jury alle inzendingen. De juryvoorzitter was dit keer Joop van Rossem van Platform VG Haaglanden. Hij werd bijgestaan door het juryteam, bestaande uit Gonny Tafuni, wmo-deskundige, Khadija Bous Bou, ervaringsdeskundige, Carola Schwabl, medewerker bij The Hague Info Store en Annemieke van Ham, logopediste bij Kentalis.

Standaard afbeelding
Eric
Artikelen: 40