Kom in de kas gaat dit jaar niet door

Tijdens Kom in de Kas zetten tuinbouwbedrijven hun deuren open voor bezoekers om te zien hoe bloemen, planten en groenten gekweekt worden. In Westland trok het evenement tijdens de laatste editie in 2019 meer dan 31.000 bezoekers verspreid over twee dagen.

De organisatie van kom in de kas heeft besloten dat er dit jaar geen kom in de kas komt net als in het jaar 2020 toen zag het bestuur zich ook al genoodzaakt om Kom in de Kas te annuleren vanwege de situatie met het coronavirus. “De gezondheid van de bezoekers, de vrijwilligers en de medewerkers van de bedrijven mogen we niet in gevaar brengen”, aldus landelijk voorzitter René van Dop. 

Kom in de kas

Tijdens Kom in de Kas zetten tuinbouwbedrijven hun deuren open voor bezoekers om te zien hoe bloemen, planten en groenten gekweekt worden. In Westland trok het evenement tijdens de laatste editie in 2019 meer dan 31.000 bezoekers verspreid over twee dagen.

Verschillende scenario’s zijn bekeken en onderzocht. Van een diner in de kas, het ophalen van producten die in de kassen worden gekweekt, tot een route rijden langs de kassen. Vanwege de huidige situatie met het Coronavirus vindt het bestuur het niet verantwoord om mensen te stimuleren om op pad te gaan en is besloten om ook geen alternatieve Kom in de Kas te organiseren.

Kom in de Kas zou in Westland plaatsvinden het gebied rond de Hoefweg en Oudecampsweg in De Lier.

Standaard afbeelding
Eric
Artikelen: 40