prijswinnaars commerciële corsoboten 2023 en een overzicht van 3 dagen corso

NAALDWIJK – De trossen van de 24e editie van Varend Corso Westland zijn los. Omstreeks 13.00 uur vertrok de stoet van dit jaar bijna 50 boten vanaf Trade Park Westland. Onder toeziend oog van het voltallige Westlandse college van B&W, burgemeesters uit omliggende gemeenten en ambassadeurs van India en Suriname passeerde de boten langs. De koers voor de vrijdag ging richting Midden Delfland, Vlaardingen en finish in Maassluis. Rijen dik was het publiek uitgelopen voor de bonte stoet, dit jaar in het thema ‘On Stage’. In Maassluis werden ook de eerste prijzen van de winnende boten bekend.

‘s-Gravenzande wint de harten van het publiek tijdens zonovergoten Varend Corso. Onder een stralende zomerzon zagen honderdduizenden toeschouwers dit weekeinde een prachtige corsostoet. De 24ste editie van het Varend Corso werd zondagavond na drie tropische dagen onder luid applaus binnengehaald op het Trade Parc Westland. Voorzitter van het Varend Corso, Rob Baan zei tijdens de slotavond: ‘Wat een geweldig feest hebben we neergezet, met zoveel vrijwilligers. Honderdduizenden toeschouwers hebben de parels van het Westland gezien.

’ Het publiek stemde dit jaar weer massaal op de mooiste, kleurrijkste en spectaculairste boten. ‘s-Gravenzande deed voor het eerst met een eigen corsoboot mee en kreeg direct de meeste stemmen voor Soldaat van Oranje. De deelnemers mochten daardoor het podium bestijgen en de felbegeerde jaarlijkse publieksprijs in ontvangst nemen. De Hofvilla won de publieksprijs voor de competitie bij de jeugdboten.