Gratis boompjes groot succes!

Afgelopen vrijdag deelde de gemeente in samenwerking met Nationaal Park Hollandse Duinen en Plan Boom ruim 1100 boompjes uit aan de inwoners van Westland. Via de lokale media was eerder gecommuniceerd dat het om 500 boompjes ging. ​Doordat vooraf al duidelijk werd dat er veel interesse was, werden er die ochtend al 300 stuks extra geleverd en ’s-middags kwamen er nog een paar honderd boompjes bij. Ook Wethouder Leen Snijders kwam helpen met het verstrekken van de bomen.

Met de actie brengt de gemeente graag onder de aandacht dat het belangrijk is om uw tuin zo groen mogelijk in te richten. Met weinig tegels en veel planten. De actie sluit mooi aan bij het NK Tegelwippen, de landelijke actie waaraan gemeente Westland meedoet. Inwoners worden gestimuleerd om tuintegels te ruilen voor planten. Groen in de tuin zorgt voor een prettige leefomgeving voor jong en oud en is ook erg belangrijk voor schaduw en koelte in hete zomers. Daarnaast houden bomen water vast in de grond, waardoor minder wateroverlast bij hevige regenbuiten ontstaat.

Wilt u ook meer groen in uw tuin, ruil dan uw tuintegels in voor planten. De ingeruilde tegels kunnen worden opgehaald door de Tegeltaxi. Meer informatie over de actie en over de Tegeltaxi leest u op www.westlandwoontduurzaam.nl of via Instagram en Facebook