Calisthenicspark geopend in Naaldwijk

Calisthenicspark geopend in Naaldwijk

Wethouder Leen Snijders opende samen met initiatiefnemers Monique van Kaam en Thijs van Holsteijn het fitpark. Door middel van het doorknippen van een lintje . Daarna volgden demonstraties calisthenics en freerunning. Vanaf nu is het fitpark door iedereen te gebruiken.

Thijs van Holsteijn is van Calisthenics en Monique van Kaam van turnvereniging UDI / Freerunning. Zowel ervaren calisthenicssporters en freerunners, als individuele of groepsbuitensporters, kunnen gebruik maken van de sporttoestellen op deze openbare plek aan de rand van het centrum van Naaldwijk.

Voorbereiding Naar aanleiding van de door de raad aangenomen motie in november 2018 is in 2019 direct een traject gestart voor onderzoek naar geschikte locaties binnen Westland. Meerdere locaties in Westland zijn onderzocht en de locatie aan de Verdilaan tegenover het gemeentehuis bleek uiteindelijk de meest geschikte. Er kwamen voor deze locatie geen bezwaren binnen. Eind mei 2021 kon er worden gestart met de bouw van het calisthenics-freerunpark.